Přeskočit na obsah
Ostravská Zoo se dočká nového výběhu pro tygry. Součástí expozice budou dvě vyhlídková místa, interaktivní vzdělávací prvky a doplňková expozice pro menší zvířata.

Nový výběh pro tygry je navržen jako objekt plně včleněný do přírody s minimálními požadavky na nadzemní stavby. Toto řešení přináší návštěvníkům možnost spatřit tygra v jeho přirozeném prostředí – v listnatém lese se vzrostlými stromy. Nová expozice nabídne zvířatům mnohem větší životní prostor – větší výběh bude o rozloze 2500 m2, menší pak 2000 m2. Oběma výběhy bude protékat umělý potůček slévající se do jezírka u návštěvnické vyhlídky, koupání tygrů tak budou moci návštěvníci pozorovat z bezprostřední blízkosti.

Historie projektu

Největší kočky světa chovala ostravská Zoo v podmínkách, které již dávno neodpovídaly jejich potřebám. Stará klec byla nejen zchátralá a neestetická, ale neodpovídala ani současné představě moderního chovu zvířat. Koncem roku 2016 byla po odjezdu staré tygří samice do Zoo Praha zdemolována a chov tygrů v Zoo Ostrava byl přerušen do doby, než dojde k výstavbě nové expozice.

Aktuálně byla dokončena projektová dokumentace.

Umístění projektu

Seznam projektů

Harmonogram

2008 Záměr ikona I
2009 Příprava ikona I
2027 Realizace ikona I
2027 Dokončeno ikona I

Partneři projektu

Zpracovatelé

  • Statutární město Ostrava

Garanti

  • Hana Tichánková náměstkyně pro strategický rozvoj, územní plánování a stavební řád

    Kontaktujte nás




    zpracováním osobních údajů

    https://fajnova.cz/projekt/vybeh-tygru